La jutgessa que instrueix el cas del Carles de Sants, el noi empresonat per la reincidència en les protestes a favor del raper Pablo Hasél, ha decidit deixar-lo en llibertat. La magistrada, en la seva interlocutòria, sosté que la intensitat de les protestes dels darrers dies ha baixat i que, per tant, no hi ha risc de reincidència.

La jutgessa ha interposat una condició al veí de Sants: no podrà participar en cap manifestació. Aquesta idea no ha agradat al col·lectiu que dona suport al Carles, ni tampoc als seus advocats, que recorreran contra aquesta restricció i demanaran que s’arxivi la causa immediatament. L’advocat d’en Carles recorda que l’Audiència Provincial de Barcelona ja ha dictaminat en diferents ocasions que anar a una manifestació és un dret fonamental.

Una benvinguda a Sants

Aquest dissabte hi havia prevista una manifestació a Sants per reclamar l’alliberament del Carles. Ara que ja ha sortit de presó, però, la reivindicació s’ha transformat en una benvinguda. Així doncs, els organitzadors demanen assistir igualment a les 11:30 h a la plaça de Sants per rebre el noi, veí del barri. El Carles però, precisament per aquesta restricció que li ha interposat la jutgessa, no podrà ser a l’acte.

Ajudes per a la tramitació judical

A través del compte de Twitter obert en suport del detingut s’ha demanat col·laboració ciutadana per pagar les despeses judicials del procés. S’ha obert un compte per fer donacions solidàries i a la manifestació de dissabte es vendran productes per recaptar diners per aquesta causa.