Al matí, els esplais han començat a fer cartells, estampar samarretes i preparar pancartes per a la manifestació de la tarda. La pluja ha fet anul·lar algunes convocatòries previstes davant les seus dels districtes, però la convocatòria per a la tarda s’ha mantingut i finalment la pluja l’ha respectada.

Els esplais s’han manifestat a ritme de batucada i amb pancartes acolorides per denunciar la manca de locals on realitzar les tasques educatives. Convocats per Esplac en el marc de la campanya “Localitza’t”, els manifestants es queixen que, tot i que ells demanen contínuament llocs on ubicar els esplais i caus, totes les administracions continuen tenint locals buits i es neguen a cedir-los a les entitats de lleure infantil. També denuncien la manca de subvencions públiques que els permetin llogar locals privats adequats, on fer activitats i poder desar els materials que fan servir.

“L’esplai és un espai d’educació per infants i joves que fa cohesió social, que fa barri i per tant és important que tinguem aquest reconeixement que es tradueix en resoldre problemes que tenim de locals, de finançament i d’espais” explica Eduardo Fernando de l’equip de direcció de l’Esplac.

Els esplais s’han concentrat a les 16.30 h a la plaça de Catalunya i, passades les cinc, han iniciat una marxa pels carrers del Gòtic que ha baixat per l’avinguda del Portal de l’Àngel. La manifestació ha parat a les 18h a la plaça Sant Jaume on han llegit un manifest davant de l’Ajuntament per reclamar espais per caus i esplais.

La campanya “Localitza’t”, llançada l’any passat des d’Esplac, vol donar a conèixer la problemàtica dels esplais amb pocs recursos que es veuen obligats a subsistir sense local o a pagar lloguers desorbitats per espais inadequats per a les activitats. Els impulsors de la campanya recorden que els esplais són entitats sense ànim de lucre, en què monitors voluntaris fan activitats i jocs amb els nens. Des d’Esplac subratllen la importància d’aquesta tasca educativa i reclamen prou recursos per dur-la a terme.