AIDA GASCÓN, directora d'AnimaNaturalis Espanya "La gent creu que si deixa de menjar carn li faltaran proteïnes o aminoàcids o altres elements nutritius. Però això no és veritat, perquè amb una dieta ben plantejada es pot estar igual de saludable que menjant carn, o potser encara més."

La posada en escena ha cridat l’atenció dels vianants, molts d’ells turistes, a qui l’associació ha repartit fulletons de conscienciació. L’organització ha posat sobre la taula els costos ètics, econòmics i socials de la dieta omnívora i ha alertat que cada any moren més de 50.000 milions d’animals que serveixen com a menjar a les persones.

L’activista i directora d’AnimaNaturalis, Aïda Gascón, ha denunciat que el consum de carn suposa una “crueltat amb els animals” i ha recordat que hi ha estudis que relacionen aquest fet amb l’escalfament global i la fam als països del tercer món. Per aquesta raó, des de l’entitat consideren que actualment la societat disposa d’informació suficient per substituir la carn per productes vegetals i alerta que continuar amb aquesta dieta ens fa còmplices dels efectes.

Per atreure la població cap a una dieta vegetariana, diverses entitats han impulsat la campanya del Dia Mundial sense Carn, una celebració internacional que enguany arriba al 30 aniversari. Alguns activistes han difós el seu discurs a la xarxa utilitzant l’etiqueta #diasincarne.

 

D’altres han volgut posar com a exemple plats concrets de la dieta vegetariana, com aquest elaborat amb quinoa.