AIDA GASCÓN, directora d'AnimaNaturalis Espanya "La gent creu que si deixa de menjar carn li faltaran proteïnes o aminoàcids o altres elements nutritius. Però això no és veritat, perquè amb una dieta ben plantejada es pot estar igual de saludable que menjant carn, o potser encara més."
La posada en escena ha cridat l’atenció dels vianants, molts d’ells turistes, a qui l’associació ha repartit fulletons de conscienciació. L’organització ha posat sobre la taula els costos ètics, econòmics i socials de la dieta omnívora i ha alertat que cada any moren més de 50.000 milions d’animals que serveixen com a menjar a les persones.
L’activista i directora d’AnimaNaturalis, Aïda Gascón, ha denunciat que el consum de carn suposa una “crueltat amb els animals” i ha recordat que hi ha estudis que relacionen aquest fet amb l’escalfament global i la fam als països del tercer món. Per aquesta raó, des de l’entitat consideren que actualment la societat disposa d’informació suficient per substituir la carn per productes vegetals i alerta que continuar amb aquesta dieta ens fa còmplices dels efectes.
Per atreure la població cap a una dieta vegetariana, diverses entitats han impulsat la campanya del Dia Mundial sense Carn, una celebració internacional que enguany arriba al 30 aniversari. Alguns activistes han difós el seu discurs a la xarxa utilitzant l’etiqueta #diasincarne.
Nietzsche dijo “Las mentes más profundas de todos los tiempos han sentido compasión por los animales” #diasincarne pic.twitter.com/vahfRCPmf6
— Aïda Gascón (@AidaGascon) marzo 20, 2015
D’altres han volgut posar com a exemple plats concrets de la dieta vegetariana, com aquest elaborat amb quinoa.
Per al Dia Mundial Sense Carn, hui m’he fet una Paella de Quinoa!Vegan Power! #20M #SenseCarn! http://t.co/AkoLubJeBR pic.twitter.com/jvgeTn36RO
— Jordi Juan Pérez (@jordicastalla) marzo 20, 2013