La candidata de Barcelona en Comú proposa mesures com “canviar els carburants que ara s’estan utilitzant que són molt contaminants i electrificar el port de Barcelona, per què un dels grans problemes que tenim és que els grans creuers no apaguen els motors per mantenir els sistemes actius i el que es podria fer és que per què poguessin apagar els motors hi hagués connexió a la xarxa elèctrica que disminuiria molt la contaminació que avui genera el nostre port”.

Sobre la inauguració de la nova avinguda Diagonal, Ada Colau creu que no és just “amb la greu desigualtat que s’està produint entre barris ara mateix, que l’actual Ajuntament hagi invertit desenes de milions d’euros en zones que ara mateix no ho necessitaven, com el passeig de Gràcia o l’avinguda Diagonal, mentre que altres districtes com pot ser el de Nou Barris estan en estat d’abandonament han tingut unes inversions mínimes”.

La cap de llista per Barcelona en Comú també ha afirmat que, malgrat el que vulgui dir Xavier Trias, és ben clar que ella no pactarà amb CiU al consistori perquè representen “dos models oposats de ciutat”.

Jornada per debatre sobre el model ecològic de la ciutat

Colau ha participat aquest dissabte al Casinet d’Hostafrancs a les jornades ‘Barcelona, els barris i el món, una ecologia en comú’, en què la formació ha presentat les seves propostes polítiques sobre model ecològic per a la ciutat. A la jornada també han participat la número 5 de la seva candidatura, Janet Sanz, i el portaveu d’Equo al Parlament Europeu, Florent Marcellesi, a més de diferents convidats experts en el sector, que han debatut sobre mobilitat, contaminació, sobirania alimentària, energia, residus, espais naturals i serveis bàsics.

Entre altres propostes, Barcelona en Comú aposta “per tornar a posar les polítiques d’ecologia al centre de les polítiques públiques” i que la ciutat “assumeixi el gran repte del canvi climàtic”. Defensen la implantació de les energies renovables per l’autosuficiència energètica i “per una ciutat que desenvolupi propostes per reduir i recuperar els residus, que reconnecti el camp amb la ciutat i que prioritzi els consums ecològics, estacionals i de proximitat”.

En la seva intervenció, l’activista ecològic i membre d’Equo, Florent Marcellesi, ha assegurat que “necessitem una ciutat que adapti el seu metabolisme als recursos disponibles” i ha alertat que, actualment “Barcelona consumeix 80 vegades el seu territori energèticament parlant”. Per a Marcellesi, “per cambiar la ciutat, el primer és tornar al barri”.