Els estudiants universitaris que volen ampliar o especialitzar-se més en la seva formació acadèmica se citen des d’aquest divendres i fins dissabte al Palau 5 de la Fira de Montjuïc. Les universitats públiques i les privades, les escoles de negocis, i els col·legis professionals mostren els títols que ofereixen i també hi han programat conferències. L’oferta enguany reflecteix la internacionalització creixent del mercat laboral, amb molts estudis que es fan en altres llengües.

Conèixer els nous títols

En aquesta trobada es poden conèixer els nous estudis que s’han creat. La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) hi presenta els nous màsters oficials sobre polítiques educatives per al desenvolupament global, i la Universitat Politècnica de Catalunya informa sobre els nous títols de finances i màrqueting. Per la seva banda, l’escola CETT-UB exposa com a novetat el MBA de direcció d’hotels. Tota la nova oferta s’imparteix en anglès.

Segons l’estudi ‘L’ocupabilitat de la població qualificada 2014’, d’EAE Business School, els ciutadans amb estudis de màster, MBA o postraus la taxa d’atur baixa per segon any consecutiu i se situa en un 8,1% davant del 8,6% de 2013. La taxa d’atur en el conjunt de la població espanyola ha baixat el 2014 fins a 23,7%, mentre que l’any anterior se situava en el 26%. L’ocupabilitat dels professionals amb estudis de postgraus és un 58% més gran que la d’aquells que només tenen estudis universitaris, i un 200% més que la del total de la població activa.