(ACN) Espanya deportarà en avió 65 dels 69 bolivians que no van poder desembarcar al port de Barcelona des d’un creuer d’MSC el 2 d’abril per no tenir un visat vàlid, segons avança ‘ El País’ i confirmen fonts de la delegació del Govern espanyol a l’ACN. Està previst que siguin deportats aquest dijous en un vol pagat per la companya MSC Creuers a Bolívia.

Seran tots deportats excepte una família formada per tres germans —dos menors i una major d’edat— i la filla d’aquesta última. Els pares resideixen a Catalunya i un d’ells té nacionalitat espanyola. Aquest grup de bolivians van ser retinguts en un creuer provinent del Brasil per no tenir un visat vàlid per entrar a l’espai Schengen. Alguns d’ells van presentar peticions d’asil, però no s’han acceptat.

El creuer va continuar la ruta

El creuer MSC Armonia va continuar la seva ruta amb els 1.500 passatgers, excepte aquest grup de 69 persones bolivianes, catorze de les quals menors, que van desembarcar dos dies després d’arribar a Barcelona en una zona de trànsit del port. Allà se’ls va denegar l’accés a territori espanyol.

L’acord entre la delegació del Govern espanyol a Catalunya i MSC per desencallar la situació inicial establia que els passatgers tinguessin un espai adequat per fer els tràmits d’estrangeria, que s’han realitzat per la via d’urgència. La companyia MSC va posar a disposició un segon vaixell, procedent de Livorno, on s’han quedat els 69 bolivians els últims dies.

Quan el primer creuer va arribar a Barcelona i aquest grup no va poder desembarcar-hi, Bolívia va exigir a MSC Cruceros una “solució immediata” perquè “la seva obligació era corroborar els documents d’ingrés i sortida a qualsevol destinació” per “evitar aquest tipus d’imprevistos”. L’empresa va assegurar aleshores que “els passatgers semblava que tinguessin documentació apropiada” quan van embarcar al Brasil.