(redacció/ACN) Un creuer de la companyia MSC Cruceros es troba aturat al port de Barcelona després que a 69 passatgers de nacionalitat boliviana no se’ls permetés desembarcar a la ciutat perquè els seus visats no són vàlids per entrar a l’espai Schengen. El creuer va arribar a Barcelona aquest dimarts al matí i hauria d’haver salpat el mateix dia a les quatre de la tarda, però a hores d’ara encara és al port. La companyia assegura que encara està treballant amb les autoritats pertinents per resoldre el que consideren un “procés complex”.

Viatjaven des del Brasil amb documentació aparentment “apropiada”

Aquests passatgers, entre els quals hi ha famílies amb nens i que tenien com a destinació final Barcelona, viatjaven al vaixell MSC Armonia, que havia sortit des del Brasil per fer una ruta pel Mediterrani. El ministeri d’Exteriors de Bolívia està treballant amb les autoritats espanyoles, el consolat i l’empresa de creuers per atendre el cas. Amb tot, Bolívia exigeix a MSC Cruceros una “solució immediata” perquè “la seva obligació era corroborar els documents d’ingrés i sortida a qualsevol destinació” per “evitar aquest tipus d’imprevistos”. L’empresa ha assegurat que “els passatgers semblava que tinguessin documentació apropiada” quan van embarcar al Brasil.

Les famílies dels bolivians denuncien una estafa

La destinació final dels ciutadans bolivians era Barcelona i, de fet, moltes famílies els estaven esperant al port. Moltes encara esperen als voltants del creuer esperant algun tipus de resolució. Asseguren que els familiars que estan confinats dalt del creuer han estat víctimes d’una estafa. Van contractar, diuen, El bitllet a través d’una agència de viatges per internet que els assegurava que el visat pertinent estava inclòs: “Creien que estaven viatjant legalment”, ha explicat un dels familiars a l’agència Atlas.

Un miler de viatgers sense poder seguir el viatge

“Hem estat informats per les autoritats que els visats no són vàlids per a la seva entrada a la zona Schengen”, ha assegurat MSC en un comunicat. Com a conseqüència, aquests passatgers “no han pogut desembarcar a Barcelona, que era la seva destinació final”.

La resta de passatgers, més d’un miler, sí que han pogut baixar del creuer, segons fonts d’MSC, però de moment no poden prosseguir el seu viatge cap a al Mediterrani fins que no es resolgui la situació. Per això se’ls ha ofert baixar de nou a terra per seguir visitant Barcelona i que els ha posat a disposició diferents busos per traslladar-los al centre de la ciutat.

El vaixell aquest dimecres tenia una escala a Còrsega que no ha pogut fer i té visites previstes en altres ports com Civitavecchia i Venècia, entre d’altres, fins a acabar definitivament el viatge a Croàcia.