El carrer de Pisuerga, al barri de la Maternitat i Sant Ramon, ha fet un canvi de 180 graus després de les obres de reforma que s’hi han fet. Els treballs van començar al mes de desembre i han consistit, principalment, a crear un carril bici de doble sentit i eliminar un carril de circulació per tal d’ampliar les voreres. També s’ha millorat la pavimentació, l’enllumenat i s’ha instal·lat una zona de màquines per fer exercici a l’aire lliure a la cantonada amb l’avinguda de Xile.

Menys places d’aparcament

Els veïns de la zona han pogut comprovar els canvis un cop acabades les vacances i asseguren que estan satisfets amb la reforma. Tot i que alguns troben a faltar les places d’aparcament que s’han perdut, des de l’Associació de Veïns de l’Avinguda de Xile valoren positivament “que s’hagin pogut conservar les places de càrrega i descàrrega i les de minusvàlids”. També opinen que un carril de circulació és suficient per al carrer de Pisuerga, que no té gaire circulació de vehicles i que, en canvi, l’ampliació de les voreres descongestionarà molt el carrer a les hores d’entrada i sortida de l’Escola Pau Romeva.

Els veïns també estan contents amb l’àrea per a fer exercici, els nous parterres i els bancs. Jordi Oller assegura que les zones d’estada i els carrers amples contribueixen que la gent s’estigui al carrer i faci barri.

Inclòs a la xarxa de carrils bici

Es tracta d’una reforma molt esperada per als veïns del carrer, que feia més de dos anys que demanaven que es canviés la pavimentació de la via. La inclusió del carrer dins la xarxa de carrils bici de la ciutat, però, va ser la clau perquè s’hi fes una reforma integral. En total, s’ha actuat en una superfície de 6.000 metres quadrats i s’han invertit 1,6 milions d’euros.