L’Orfeó Gracienc va començar fa uns anys el projecte Contes cantats per obrir-se al barri. Implica cada any tres escoles de Gràcia amb què es prepara una cançó que es tocarà en un concert final a l’entitat, amb alguns músics de l’Orfeó i la seva coral infantil. El projecte incentiva la creativitat entre els alumnes de tercer de primària dels centres i crea xarxa entre les tres escoles i també amb l’Orfeó Gracienc.

Aquest any el projecte Contes cantats, de l’Orfeó Gracienc, ha unit els alumnes de tercer de primària de les escoles L’Univers, La Farigola de VallcarcaNou Patufet. Els infants d’aquests tres centres han preparat un conte cantat plegats, que ara estan assajant.

Contes cantats va ser ideat per l’Orfeó Gracienc fa uns anys, per donar a conèixer l’entitat i potenciar les ganes d’estudiar música. Primer va començar com un concurs de cançons, però finalment s’ha convertit en aquest projecte, que busca potenciar la creativitat dels infants i, a la vegada, crear xarxa a Gràcia, entre les escoles i també amb el mateix Orfeó. Laia Pantinat, professora de música de l’Escola Nou Patufet, explica que aprenen els uns dels altres, entre escoles: “És una experiència supermaca, per als nens i per a les professores també. Estem allà no només treballant juntes dins l’escola sinó també amb professors d’altres escoles”.

Concert, el dia 4 de juny

Aquest any el tema del conte cantat gira entorn dels problemes que hi ha a la Terra, com la pobresa, la fam o la necessitat de reciclar. La lletra ha estat confeccionada amb les idees dels infants dels tres centres, amb l’ajuda de les professores de música. Poire Vallvé, director musical de l’Orfeó, hi ha posat la música i els ajuda a trobar la millor manera d’expressar-ho amb alguns assajos abans del concert final. Serà el 4 de juny a la sala d’actes de l’Orfeó Gracienc, i els alumnes cantaran acompanyats de músics de l’entitat i la seva coral infantil.

L’Orfeó Gracienc ha rebut recentment un premi Vila de Gràcia per aquest projecte.