L’Escola Bogatell

s’està organitzant aquests dies per mirar d’evitar que es tanqui una línia de P3 i que el centre s’hagi de quedar, durant tota l’escolaritat del curs vinent, amb només 26 alumnes. Els pares denuncien que aquesta situació respon a un cert abandonament per part del Consorci d’Educació. No entenen, diuen, que a l’Escola Fort Pienc, que es troba a menys d’un quilòmetre de distància, estiguin obrint una tercera línia, és a dir, fins a 75 places, i a ells els deixin només amb una línia.

Cúmul de problemes

Els pares de l’Escola Bogatell entenen que la natalitat al barri ha baixat i que per això no omplen però reclamen que les administracions facin un esforç per aconseguir-ho. Segons Maria Rodríguez, de l’AFA de l’Escola Bogatell, “tot això farà que no hi hagi tants germans, és una cadena, havent-hi solucions fàcils com hi ha, és increïble que no es pugui solucionar“. A banda de sol·licitar els nou alumnes que es troben a la tercera línia del Fort Pienc, els pares també reclamen que les famílies que no han pogut entrar en segones o terceres opcions, quatre segons els seus càlculs, ho puguin fer. A banda creuen que es troben immersos en una carrera de màrqueting injusta amb les noves escoles del barri, com l’Auditori o La Flor de Maig, ambdues immerses en la pedagogia de l’Escola Nova 21, que ells encara no han acabat d’implementar. 

L’altra cara de la moneda

Tot i l’anunci de l’obertura d’una tercera línia de P3, l’Escola Fort Pienc no ho acaba de veure clar. D’entrada, saben que només tenen nou famílies per omplir aquest bolet i que la nova classe de P3, que han d’assumir, posa el centre al límit de la seva capacitat. Xavier Viader, representant de les famílies al Consell Escolar, creu que “realment amb una separació física de menys d’un quilòmetre que a nosaltres ens vulguin posar un bolet o línia addicional i en canvi a ells els treguin una línia ho trobem una animalada“.

La posició del Consorci

Per la seva banda el Consorci d’Educació de Barcelona matisa la situació. Assegura que a la zona de la Vila Olímpica hi ha hagut una baixada de la natalitat i que això ha afectat directament la planificació de places a l’Escola Bogatell. Reconeix que ara l’escola, sense una segona línia, no podrà absorbir la matrícula viva per a nens nouvinguts al districte, però d’altra banda, si la Bogatell hagués de gestionar bona part de la matrícula viva podria començar a patir certa segregació.