2.700 persones, segons la Guàrdia Urbana, s’han sumat a la “festa amb globus” convocada pels CDR a la conselleria d’Interior de Barcelona. Els anomenats comitès de defensa de la república han animat els ciutadans a participar-hi amb globus plens de pintura. Dijous passat, després de la mobilització a Marina amb la Gran Via de les Corts Catalanes, un grup de persones ja s’hi van concentrar contra “la repressió i la violència policial”. La protesta ja ha estat desconvocada pels CDR i la majoria de manifestants ja han marxat, però alguns s’han dirigit cap a la Delegació del Govern espanyol i, després, a la plaça del Cinc d’Oros.

Llançament de globus de pintura

Minuts després de l’inici de la convocatòria, alguns manifestants han omplert desenes de globus de pintura barrejada amb aigua per “posar color” a la façana del Departament d’Interior.

45 minuts després de l’inici de la convocatòria, els manifestants han llançat els globus en direcció a la conselleria d’Interior. Les tanques que protegien l’entrada a l’edifici i el dispositiu policial han evitat que aquests elements poguessin arribar a la porta del departament i als agents dels Mossos d’Esquadra. Això sí, un furgó de la Brigada Mòbil, amb policies a dins, ha quedat tacada de pintura.

Després del llançament de globus, la majoria dels manifestants han fet una seguda en aquest mateix punt, a la cruïlla del passeig de Sant Joan amb el carrer de la Diputació. Durant aquesta acció, han demanat la llibertat dels líders independentistes que són a la presó i també la de les persones detingudes durant aquesta setmana de protestes.

“S’ha vulnerat el dret a protesta. No ho podem permetre”

Alguns dels concentrats a la conselleria d’Interior expliquen per què s’han sumat a aquesta protesta, així com a la resta de mobilitzacions que s’han produït els darrers dies. “Últimament s’ha vulnerat el dret a protesta. Això no ho podem permetre com a ciutadania”, explica un dels manifestants. Altres persones desitgen que algun polític se sumi a les mobilitzacions. “He estat venint cada dia amb l’esperança de trobar-me algun polític, però no: només han estat per boicotejar altres accions”, lamenta una de les concentrades.

Vuitè dia de protestes

Aquesta és la vuitena jornada de mobilitzacions un cop coneguda la sentència del procés. Des d’aleshores, milers de persones s’han mobilitzat contra les condemnes per sedició als líders independentistes, contra les actuacions policials dels darrers dies i contra les detencions que han fet la Policia Nacional i els Mossos d’Esquadra durant les protestes.

Davant de la mobilització prevista aquest dilluns, el cap dels Mossos d’Esquadra, Eduard Sallent, s’ha reunit amb els comissaris del cos per supervisar el dispositiu desplegat amb motiu de la concentració convocada pels CDR.

Abans de la festa amb globus ja s’han convocat dues concentracions aquest dilluns a Barcelona: la primera, convocada pels CDR a la Ciutat de la Justícia per demanar la llibertat dels detinguts els últims dies; i la segona, convocada per Tsunami Democràtic a la Delegació del Govern espanyol per exigir a l’executiu de Pedro Sánchez que “s’assegui i parli” amb Catalunya.