Vallcarca és un barri costerut amb molta gent gran que utilitza les escales mecàniques de la baixada de la Glòria per arribar a casa. També són la via que fan servir molts turistes per accedir al Parc Güell. Però, des de fa uns mesos els veïns asseguren que, sobretot el segon tram, està molt sovint aturat. Com diu Jordi Graells, veí del barri, és contínuament, “crec que dia sí i dia no, i potser en una setmana passa quatre o cinc dies”.

Sospites que algú les atura

Les causes del problema es desconeixen però molts veïns creuen que és algú qui les atura. Es basen en el fet que les escales s’aturen diverses vegades en un mateix dia, fins i tot després que els operaris vinguin a revisar-les, i només passa en un tram. Montse Garcia explica que “potser la Guàrdia Urbana pot venir ara, però al cap d’una hora marxa i clar, ja hi tornem a ser. Per això s’hauria de pensar algun sistema que anés bé per a tothom, i per favor que s’acabi ja posar el ditet al botó vermell”.

El districte de Gràcia afirma que coneix la situació. Explica que s’ha demanat a Medi Ambient un informe per saber què és el que està fallant. Un cop es conegui el motiu de les aturades es podrà implementar alguna millora, com que les escales es puguin engegar automàticament.