Aquesta setmana, el districte de Sants-Montjuïc ha iniciat les tasques de neteja i enderroc d’una part del camí de la Cadena, a la Bordeta. En paral·lel, i a través de BIMSA, ha notificat a les famílies sense dret a reallotjament que encara viuen al nucli de barraques que tenen un termini de 10 dies per deixar els habitatges. Ha iniciat també els tràmits legals per procedir al desallotjament de l’espai.

Sense llum al camí de la Cadena

Els inquilins, però, es neguen a deixar les barraques fins que no tinguin una solució d’habitatge. Això, malgrat que, des de principis de setmana, la companyia de la llum els va tallar el subministrament elèctric per poder fer l’enderroc.

El Centre Social de Sants s’ha mostrat sorprès per les notificacions que han rebut els residents d’un d’un dels últims barris de barraques que queden a Barcelona. Tot i això, no perden l’esperança d’arribar a un acord que garanteixi un habitatge per a tots els veïns, fins i tot de les persones que no han de ser reallotjades. La resta ja van traslladar el mes de març passat.

Des del districte afirmen que totes les famílies que tenien dret a un pis ja el tenen assignat. A la resta, l’Ajuntament els ha ofert assessorament i ajuda a través del servei d’habitatge perquè, segons afirma el consistori, només fa uns mesos que hi viuen i no tenen ni dret a reallotjament, ni una situació de vulnerabilitat.

Mossos i DGAIA gestionen la problemàtica dels menors

En els darrers dies també s’ha parlat de la presència de menors al conegut com a Patio 27. A dia d’avui el consistori assegura que ja no en queda pràcticament cap i que quan es veu algun es notifica als Mossos d’Esquadra i a la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència, que són els que tenen competència en aquest àmbit.