Els Mossos d’Esquadra han desallotjat tres famílies que vivien en un pis del carrer del Comte Borrell, 59. Els agents de l’ARRO dels Mossos hi han arribat aquest dijous al matí a un quart de vuit i, segons els veïns, han tirat la porta a terra. Els habitants dels immobles han hagut de treure les seves pertinences i abandonar l’habitatge.

Els veïns critiquen la falta de compromís per part de la propietat amb ells perquè l’edifici tenia problemes estructurals i no havien fet res per solucionar-los. Asseguren que l’objectiu del propietari és especular amb els pisos i fer fora el veïnat. El Grup d’Habitatge de Sants ha demanat responsabilitats a l’Ajuntament perquè considera que hauria de treballar per evitar “l’expulsió dels veïns” però que no n’ha rebut cap resposta.

L’Ajuntament assegura que des de la taula d’habitatge del districte de l’Eixample s’està treballant en el cas però que desconeixen la situació en què han quedat els veïns afectats. Segons el consistori, s’ha intentat arribar a un acord amb la propietat però s’ha mostrat contrària a negociar.

Es tracta d’un desnonament que estava previst al juny però que va quedar suspès temporalment. El Sindicat del Barri del Poble Sec estava en procés de negociació amb la propietat per acordar un lloguer social per als pisos, però finalment la propietat no s’ha mostrat favorable a negociar i s’ha fet efectiu el desallotjament.