missatges conselleria economia 20-S

La conselleria d’Economia és aquest dijous l’epicentre de la mobilització ciutadana quan fa un any que la Guàrdia Civil va escollar-ne les dependències. La policia cercava llavors proves sobre la logística de l’1-O. Alguns ciutadans s’han acostat a les portes de la seu per recordar aquell dia. La Guàrdia Urbana ha tallat el trànsit a la confluència entre la rambla de Catalunya i la Gran Via, lloc on es troba la seu. La façana s’ha omplert de llaços grocs. En aquest punt s’ha habilitat un espai on els ciutadans deixen escrits els seus records sobre aquell dia. Jordi Sànchez, Jordi Cuixart i Quim Forn han volgut traslladar també els seus pensaments.

missatges 20-S conselleria economia

S’espera que la concentració més multitudinària es faci aquesta tarda també a les portes d’Economia. L’ANC i Òmnium Cultural han convocat una protesta a les 19.30 h. El líder sobiranista de l’ANC, Jordi Sànchez, i d’Òmnium, Jordi Cuixart, van tenir un protagonisme destacat en la protesta. El jutge els va processar per aquest fets i fa 11 mesos que estan a la presó.

Concentracions a Exteriors i en altres departaments

L’Assemblea en Defensa de les Institucions Catalanes -ADIC-, formada per treballadors de la Generalitat, s’ha concentrat a la via Laietana a les portes de la conselleria d’Exteriors. Membres de l’associació han tallat el carrer durant una estona. Minuts més tard han fet una marxa i s’han desplaçat fins a la seu del Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública. El conseller Jordi Puigneró els ha rebut a les portes de l’edifici i ha agraït les mostres de suport. Puigneró ha assegurat que “el 20-S va ser l’inici de la repressió de l’Estat contra Catalunya”.

conselleria politiques digitals puignero