La plataforma vol representar els més de 30.000 treballadors dels serveis públics municipals de la ciutat de Barcelona. L'objectiu: plantar cara de manera conjunta a les retallades que arriben des del govern central, que s'han transformat, diuen, en reduccions horàries i salarials o l'anul·lació d'acords laborals. Amb aquest panorama, critiquen que l'alcalde de la ciutat, Xavier Trias, segueixi aplicant les retallades que vénen des de Madrid quan ha dit en diverses ocasions que les arques estan sanejades. “El que no es pot fer és defensar els serveis públics a còpia de retallades.” Per això han convocat un calendari de mobilitzacions que començarà demà a la tarda amb una manifestació. Les accions s'allargaran fins al 23 de novembre, darrer dia de la campanya electoral i quan es decidirà si els treballadors públics municipals faran vaga.

Els quatre sindicats CCOO, CGT, USOC I UGT s’han unit per promoure la creació de la Coordinadora Sindical de Serveis Públics Municipals. D’aquesta manera volen canalitzar i unificar la resposta sindical contra les retallades que consideren que l’Ajuntament de Barcelona i les seves empreses estan fent tant als salaris com als drets socials i laborals.

La coordinadora sindical la formen representants de més de 30.000 treballadors que sumen l’Ajuntament de Barcelona: TMB, B:SM, ICUB, IMI, BAGURSA, CETRAMSA, FINA, IMSSB, IMH, CBB, IMEB, IMPILAJASPB, BarcelonActiva, BIMSA, CEB, Hospital del Mar, IMDB i PATSA.

A més de la convocatòria de la manifestació del pròxim 17 d’octubre, la Coordinadora Sindical ha acordat treballar en un pla de mobilitzacions conjuntes que inclourà una possible vaga per al proper 23 de novembre, dos dies abans de les eleccions catalanes.