JORDI PEIX, fundador del Banc dels Aliments "Enguany arribarem a les 1.100 tones de fruita i verdura fresques que ens arriben de les cooperatives de Catalunya i de fora de Catalunya, i a més a més tenim un programa, que el mes d'agost, quan no es pot absorvir tot l'excedent de fruita, i fem sucs de fruita."

El fundador del Banc, Jordi Peix, ha explicat que l’aportació que hi fan les cooperatives, en productes frescos, productes acabats i làctics, suposa el 10% del total dels productes que reben. Dit d’una altra manera, durant aquest any, les cooperatives catalanes aportaran prop de 2.000 tones de menjar al Banc dels Aliments.

Segons les Nacions Unides, 870 milions de persones passen gana, especialment a l’Àfrica Subsahariana, Àsia i l’Amèrica Llatina.  Amb motiu del Dia Mundial dels Aliments, la Fundació Banc dels Aliments de Barcelona i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya han organitzat un acte per reconèixer el rol de les cooperatives agràries en la lluita contra la fam i la pobresa i en aquest sentit, el conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, ha instat les cooperatives a continuar creixent però sense oblidar “l’ànima solidària”.

Per una altra banda, Acció contra la Fam ha presentat una campanya que ja circula a les xarxes socials. El vídeo, protagonitzat per Pepe Sancho, recrea el discurs final de la pel·lícula ‘El gran dictador’. Caracteritzat com a Charlot i representant Hitler, Sancho crida a la revolució per posar fi a la tirania de la fam, que fa morir 10.000 nens al dia per falta de menjar.