Enganxat al seu telèfon intel·ligent, el Laureano es presenta com un dels membres del col·lectiu 15-M BCN. Ens explica que s’encarrega de la part de comunicació i de la difusió d’informació a través d’Internet i de les xarxes socials. Juntament amb altres companys, ens explica que va participar en el disseny del projecte.

 

“Dins de la lògica que veiem nosaltres de cases sense gent i gent sense cases, aquesta era la solució més factible i racional”. Així és com, diu, van arribar a la idea d’ocupar aquest edifici del carrer d’Almagro ara fa un any. Llavors, el col·lectiu dels “indignats” va plantejar l’acció com una manera d’ajudar 11 famílies que s’havien quedat sense casa com a conseqüència de la crisi econòmica. El Laureano vol, precisament, que es vegi com això, com una acció social i no com una ocupació. De fet, no li agrada que s’utilitzi aquesta paraula perquè, diu, estigmatitza les famílies i afegeix que “aquí no s’està reivindicat cap identitat política. Aquí s’està tractant un problema social que és allà.”

A banda de solucionar els problemes de les famílies, ens explica que l’edifici també ha aportat moltes coses al barri. Durant aquest any s’hi han fet tallers i dinars populars per garantir la participació de tots els veïns del barri al projecte.

Per ell, l’Edifici 15-O ha estat un èxit i diu que s’haurà de prendre com un model a seguir. “El futur d’aquest edifici és el de molts altres edificis. S’ha d’intentar repetir aquesta experiència i millorar-la”, ens explica. El Laureano diu, a més, que s’ha de perdre la por i treballar units per un futur millor.