L’objectiu de la iniciativa és facilitar i incrementar la recollida de roba usada. Amb el nou servei de porta en porta, els barcelonins i barcelonines podran donar un mínim de dues bosses de roba a la Fundació Formació i Treball, membre de la Cooperativa Roba Amiga i promoguda per Càritas Diocesana de Barcelona. Per fer-ho només s’haurà de fer una trucada al Telèfon d’Atenció Ciutadana, 902 226 226, o al Telèfon del Civisme, 010, i des de la fundació es passarà a buscar a casa la roba de què el ciutadà vulgui despendre’s. Es tracta d’un servei gratuït.

Un cop es reculli la roba usada es transportarà a una planta de reciclatge on es classificarà en funció de l’estat, cosa que desencadenarà el seu destí final: reciclatge per a la producció d’altres materials o reutilització per a la venda i entrega social.

Es calcula que, a Barcelona, el volum de residus tèxtils pot arribar fins al 7% i per aquest motiu l’Ajuntament s’ha plantejat reduir-ne la quantitat que es destina al rebuig per buscar-li una segona vida. De fet, l’objectiu de la iniciativa és arribar a 500 tones anuals de roba recuperada en dos anys.

A banda d’aquest servei, també es pot dipositar la roba usada als contenidors de Roba Amiga, els contenidors taronja que ja existeixen, així com també als 39 punts verds de la ciutat.

Amb la prestació d’aquest nou servei de recollida de roba es generaran 15 llocs de treball.