GUILLEM ESPRIU, regidor del PSC "Jo crec que després de 15 mesos, després d'uns estudis molt profunds perquè el Parc Guell va tenir uns estudis molt profunds, requeriríem a la comissió uns debats sobre les propostes." BELÉN PAJARES, regidora del PP "El parc Guell es mereix una celeritat en les actuacions. Portem molt temps decidint i parlant sobre el que ha de ser el parc Güell." RICARD GOMÀ, president del Grup Municipal d'ICV-EUiA "Sincerament creiem que és important el diàleg, és important reconèixer la complexitat, però és important que aquest diàleg ens porti a resultats ràpids." JORDI PORTABELLA, president del Grup Municipal d'ERC+Dcat+Rcat "Si hem de tornar a discutir de quina part del territori del Parc Güell estem parlant, això s'eternitzarà i creiem que ja és hora de resoldre-ho." MAITE FANDOS, regidora de Gràcia "Els dic que no tardarem massa a presentar-ho en global i evidentment posar-ho en marxa. Que com els vam dir no ho volíem posar en marxa en plena època turística, sinó poder començar probablement a principis de l'any que ve."

Fandos ha dit que el govern treballa encara en la proposta de com tancar la zona i quina fórmula aplicar per a la compra d’entrades, un sistema que en principi estava previst posar en marxa aquesta tardor. Tots els grups de l’oposició han demanat celeritat al govern per trobar solucions a la massificació del Parc Güell. Segons dades que ha donat l’Ajuntament, el parc va rebre de mitjana al juliol 25.000 visites diàries, de les quals, el 97.6% eren turistes.

A la Comissió de Cultura d’aquest dimarts, Maite Fandos ha afirmat que vol presentar la proposta als veïns els propers mesos i després traslladar un informe en comissió municipal per debatre’l. La regidora també preveu posar en marxa el cobrament d’entrada a principis de 2013, una vegada el pla estigui tancat i sigui una època de menor pressió turística.

Pel que fa a l’entrada gratis dels barcelonins, ha d’avalar-se jurídicament, ja que una normativa europea impedeix discriminar entre ciutadans europeus. L’Ajuntament encara estudia dues vies que Fandos no ha concretat, però ha insistit que amb els veïns del parc no hi ha d’haver cap problema perquè hi entrin de forma gratuïta i que el consistori els enviarà una entrada perquè accedeixin sense pagar.