La silueta sota l’aigua dels vaixells enfonsats és ara el testimoni més evident del doble incendi. També s’ha instal·lat una tanca per a la vora afectada per l’incendi. A l’aigua, ja no sura el material negre que va deixar el foc i s’han extret els productes contaminants que es van contenir amb un parell de barreres, que encara es mantenen. També ha anat a menys la forta olor de combustible que era ben evident en els dies posteriors a l’incendi.

Portaveus del Port Fòrum han explicat a betevé que les tasques de neteja es van fer entre dimecres i diumenge. El que no han pogut tocar són els sis vaixells enfonsats. Es tracta d’una ordre judicial ja que s’estan investigant les causes de l’incendi.

Precisament aquests dies, segons les mateixes fonts, s’estan fent les reunions entre totes les parts implicades (armadors, companyies d’assegurances, port i investigadors) per determinar com es fa l’operació de reflotament. El plantejament de la direcció del port és que tots els propietaris es posin d’acord perquè sigui una sola empresa qui se n’encarregui i fer més eficients els treballs. Un cop hi hagi acord sobre el tema, es determinarà el calendari per fer els treballs.