La Fundació Tot Raval es va crear el 2002 amb un objectiu comú: la millora de la qualitat de vida al barri. Des d’aleshores desenvolupa un treball comunitari, partint d’una visió integral del barri, que incideix en els àmbits social, cultural, econòmic i comercial. Alguns dels projectes engegats per ells s’han convertit en una cita obligada al barri.

Res no funcionaria si no es fes amb la complicitat dels que viuen i treballen al Raval.” Així de contundent es mostra Òscar Esteban, director de la Fundació Tot Raval, quan repassa la trajectòria de l’entitat ara que compleixen 15 anys.

La fundació va sorgir a instàncies d’un grup de restauradors del barri que juntament amb altres empresaris i agents del Raval van entendre que per millorar i aconseguir coses s’havia de treballar conjuntament.

Treballar en xarxa, l’èxit de la fundació

D’aquesta primera pedra de treball conjunt han passat 15 anys i les iniciatives i projectes que ha promogut l’entitat ja són molts. Tots però tenen el mateix patró o model de funcionament. “Són iniciatives que el que busquen és millorar el barri a través d’implicar les seves persones i empreses. Treball en xarxa és l’èxit d’aquesta entitat“, apunta Òscar Esteban. Des de l’entitat es mostren satisfets d’haver aconseguit que la gent del barri es conegui més entre si i així acabi treballant conjuntament per un mateix objectiu.

15 anys de vida, molts projectes i iniciatives engegats però, segons Esteban, “encara mantenim reptes molts semblants als inicials. Reduir les desigualtats dels veïns del Raval en comparació amb els d’altres barris de la ciutat i fer entendre la singularitat d’aquest barri, una singularitat que inclou la seva diversitat cultural.”