La Comissió de Govern ha encomanat a la societat Barcelona Sagrera Alta Velocitat (BSAV) el desenvolupament de projectes per reurbanitzar dos petits sectors afectats per l’allargament indefinit de les obres de la Sagrera. El primer projecte consisteix a connectar els dos trams del carrer de Josep Estivill, actualment dividit per mitja dotzena de naus industrials en desús. S’enderrocaran dues de les naus, ubicades al passatge de Bofarull, número 7, i al carrer Gran de la Sagrera, número 45, i endreçar així una part de l’entorn d’equipaments com la Nau Ivanow i el Club Esportiu Sagrerenc.

El segon projecte s’ubica en el conegut com a sector Colorantes, a tocar del Nus de la Trinitat, i preveu enderrocar els habitatges dels antics ferroviaris de Renfe que estan situats en el triangle entre el passeig de Santa Coloma i el carrer de l’Andana de l’Estació, al costat de l’Institut Doctor Puigvert.

L’execució d’aquests enderrocs i posterior urbanització tot just entra en la fase de redacció de projectes i no hi ha data prevista per a la finalització dels treballs. Amb aquests dos tràmits, l’Ajuntament vol contribuir a desencallar la situació de bloqueig que es viu a l’entorn de les obres de l’AVE en barris com la Sagrera i Sant Andreu i avançar en la dinamització de la zona.