L’Escola Mas Casanovas ha rebut la visita de la Unitat Muntada de la Guàrdia Urbana. Dos agents han explicat a una cinquantena d’alumnes d’infantil i primària quines són les funcions que fan, així com les particularitats de treballar amb un cavall com a company de feina. Es tracta d’una activitat que fa poques setmanes que han estrenat des del cos policial amb la intenció de donar a conèixer la tasca de patrullar per zones forestals properes a centres educatius.

La Unitat Muntada de la Guàrdia Urbana ha deixat de fer algunes de les tasques que feia fins ara, com per exemple la de tocar a la banda municipal, i ha estrenat les visites a les escoles dels districtes més propers a les zones forestals, com per exemple el Parc del Guinardó, on patrullen els agents d’aquest cos policial. Segons l’intendent d’Horta-Guinardó, Sergi Amposta, l’objectiu és apropar a la ciutadania les funcions de la Guàrdia Urbana i les necessitats dels animals, com ara l’alimentació o la higiene.

Un dels primers centres a descobrir-ho ha estat l’Escola Mas Casanovas del barri del Baix Guinardó, però la Guàrdia Urbana preveu que en les properes setmanes els agents, acompanyats dels seus cavalls, visitin altres escoles de districtes com Nou Barris que també tenen a tocar zones forestals.