La 41a edició de la Marató de Barcelona ha sortit puntual a dos quarts de nou del matí des de l’avinguda de la Reina Maria Cristina. Els més de 17.000 inscrits han començat el recorregut dels 42 quilòmetres 195 metres.

El ritme de la cursa des d’un bon inici ha estat alt. El grup capdavanter corria a menys de tres minuts el quilòmetre. El kenià Anthony Maritim liderava els primers atletes. En categoria femenina era l’atleta Joy Kenuma qui marcava el ritme del grup dominador.

Els atletes han seguit mantenint un ritme alt, un ritme de rècord un cop superat l’equador de la cursa. En els últims quilòmetres, tres atletes s’han escapat de la resta del grup. Han estat el kenià Philemon Kacheran, l’atleta de Bahrain Alemu Bekele i l’etíop Abebe Negewo. En l’última part, Bekele ha agafat distància respecte als seus companys i ha arribat tot sol a la línia de meta. L’atleta de Bahrain ha establert amb un nou rècord de la Marató de Barcelona amb un temps de 2.06.04 i ha superat l’anterior rècord, que era de 2.07.30. El segon classificat ha estat Abebe Negewo amb un temps de 2.06.49 i tercer ha arribat Anthony Maritim, que ha aturat el cronòmetre amb 2.06.54.

En categoria femenina la guanyadora ha estat l’atleta etíop Kuftu Tahir, que ha establert també un nou rècord de la prova amb un temps de 2.24.44.