Tot i que en general l’activitat a la ciutat s’ha vist disminuïda dràsticament pel decret d’estat d’alarma per coronavirus, aquest dissabte l’ambient és encara més tranquil als carrers de la ciutat. El transport públic funciona al 65 % ja que en cap de setmana hi ha molts menys treballadors que es desplacen per dur a terme tasques essencials de manera presencial. Això sí, on hi hagut més moviment és a les cadenes de supermercats, on des de primera hora del matí s’han fet creat llargues cues -més que entre setmana- per entrar-hi.

Les zones més cèntriques de la ciutat com ara la plaça de Catalunya o el portal de l’Àngel presentaven un aspecte molt diferent al que és habitual aquest matí.

 

 

 

 

Als supermercats, primer les persones grans

Molts supermercats donen prioritat de compra a les persones grans, les que tenen un risc més alt de patir de manera greu la covid-19 en cas de contagi. És per això que a primera hora, de 9 a 10 h, només es recomanava l’accés a les superfícies comercials de les persones grans. D’aquesta manera, aquest col·lectiu podia comprar amb més tranquil·litat i reduint força les possibilitats de contagi.

Cues més llargues als súpers, menors al petit comerç

Durant tot el matí s’ha repetit la imatge dels últims dies de compradors fent cua al davant dels supermercats, a causa de les restriccions d’entrada que des d’aquests establiments posen als seus clients. Molts dels que s’esperaven asseguraven que avui han hagut d’estar-hi molta més estona que altres dies feiners, ja que més gent ha decidit baixar a comprar. La imatge aquest matí contrastava amb la del petit comerç, on no hi havia tanta demanda.