pati Escola Llorers
Foto: Mariona Gil

Les escoles podran celebrar els actes de Nadal i fer actes amb les famílies, però preferentment a l’aire lliure, amb distància de seguretat i amb mascareta. El Departament d’Educació ha fet arribar als centres un document de recomanacions a seguir durant les celebracions.

En el cas de les obres de teatre, les cantades o els concerts de Nadal, hi podran assistir les famílies “quan el centre educatiu ho indiqui”. Aquests actes es recomana que es facin a l’aire lliure, és a dir, al pati. Els nens a partir de primer de primària hauran de dur la mascareta posada per cantar o tocar un instrument (excepte els de vent), i també l’hauran de dur els familiars. Si la pluja impedeix celebrar l’acte a l’exterior es podrà fer en un espai interior “gran i amb molt bona ventilació”, i mantenir tota l’estona les portes i finestres obertes.

Es poden fer refrigeris i brindis a l’exterior

En les celebracions de Nadal es poden oferir menjar i begudes als assistents, i també es poden fer brindis sempre que es faci a l’exterior, mantenint la distància de seguretat quan no es porti la mascareta. No es recomana la venda de menjar i beguda per part de l’alumnat. En cas de vendre loteria s’ha de fer sempre que es pugui a l’exterior i amb mascareta, i les persones encarregades s’han de rentar les mans de manera freqüent.

Aforaments limitats a l’exterior i l’interior

El protocol també estableix limitacions d’aforament. En els actes a l’exterior, l’aforament màxim és de 2,5 m2 per persona. A l’interior l’aforament màxim és el mateix, però “cal garantir una ventilació adequada de l’espai”. En el cas de les celebracions en interiors, “es recomana mantenir portes i finestres obertes durant tota l’estona que duri l’acte”, amb ventilació encreuada, perquè hi hagi una renovació constant de l’aire.

Les persones amb símptomes compatibles amb la covid o que siguin contacte estret d’un positiu els 10 dies anteriors i no estiguin immunitzades, no podran participar en l’acte. En cas de ser un contacte estret immunitzat es recomana passar un test d’antígens per poder assistir-hi.