ventilador escola
1

El Departament d’Educació ha anunciat que distribuirà ventiladors a les escoles i instituts per atenuar la calor que fa a les aules. Segons avançat TV3 i ha pogut confirmar betevé, de moment es repartiran aparells entre aquest dijous i divendres en aquells centres on s’ha detectat una exposició a temperatures més altes. Educació ha decidit actuar de forma immediata després de les queixes d’algunes famílies i docents que han registrat temperatures a les classes per sobre dels 30 graus.

Obres als centres abans de la primavera vinent

A banda, el Departament també ha explicat que abans que arribi la primavera, i torni a començar l’època de més calor, s’actuarà en aquelles escoles on s’hagin registrat més problemes per les elevades temperatures. Seran obres menors, que es faran sense interrompre l’activitat lectiva dels centres i que consistiran, per exemple, en la instal·lació de tendals o de persianes.

Revolta escolar per les altes temperatures

Les queixes de la comunitat educativa per la calor a l’escola han tornat amb l’inici del curs escolar. A Barcelona més d’un centenar d’AFA i AMPA han subscrit un manifest adreçat al Consorci d’Educació de Barcelona en què reclamen “mesures urgents” a les aules i també als patis, i un pla per instal·lar sistemes de renovació d’aire a totes les escoles de la ciutat. En alguns centres, com l’Escola Auró a l’Eixample, s’han superat els 40 ºC a les classes.