Només fa tres dies que va començar el curs, però pràcticament a totes les aules de l’Escola de la Concepció, a la Dreta de l’Eixample, s’hi han instal·lat ventiladors per combatre la calor dins el centre. La iniciativa ha sorgit de les famílies, que han estat les que han comprat els aparells. Des de l’AFA de l’escola s’assegura que la calor és insuportable, sobretot al segon pis del centre, on hi ha els cursos superiors.

Les famílies de P4 van ser les primeres en portar ventiladors a les aules. “A l’inici de curs, aquestes famílies entren al centre per fer acompanyament als alumnes, i van veure que la calor era insuportable”, comenta Ester Segarra, membre de l’AFA. A partir d’aquí, els ventiladors han arribat a la resta de classes.

Més de 34 graus a les aules del pis superior

La situació no és nova per a la comunitat del centre. Des de l’AFA afirmen que al maig de l’any passat la temperatura sobrepassava els 34 graus en algunes aules. De fet, expliquen que a finals del curs es van haver de programar algunes activitats amb aigua dins l’horari lectiu per pal·liar els efectes de la calor.

Fer classe a 30 graus
Les xarxes socials s’omplen de queixes de famílies per les altes temperatures a les aules. El Departament d’Educació diu que l’emergència climàtica fa que tots els centres de treball i també les escoles s’hagin d’adaptar a les freqüents onades de calor

Demanen solucions al Consorci d’Educació

L’Escola Concepció és una de les 15 escoles que el Consorci d’Educació de Barcelona va detectar que tenia temperatures per sobre dels 30 graus al juny i que van marcar com a actuació prioritària. El pla de xoc municipal prioritza la ventilació creuada natural i, si no és suficient, es valora la instal·lació de ventiladors. L’aire condicionat, però, es reserva per a casos excepcionals.

“A finals del curs passat van venir els tècnics del Consorci d’Educació per tractar aquesta anomalia en la temperatura de les aules”, comenta Segarra. En aquell moment se’ls va explicar algunes possibles solucions per millorar la temperatura de confort. Tanmateix, des de l’AFA asseguren que fins ara no s’ha fet cap actuació, fet pel quan demanen explicacions al Consorci.