La font ornamental del Parc d’Antoni Santiburcio es torna a usar com a zona de bany, malgrat la prohibició. La calor d’aquests dies ha propiciat que algunes persones no hagin pogut resistir la temptació de remullar-se en els 234 brolladors d’aigua del parc situat a la zona de Casernes de Sant Andreu. Dues informadores municipals expliquen els usuaris del risc que comporta banyar-se. Diuen que la majoria li fan cas.

L’estiu passat, l’Ajuntament va tancar les fonts del Parc d’Antoni Santiburcio després d’una trentena de casos de gastroenteritis en persones que s’hi havien banyat. Aquest mes de març, l’espai va reobrir però només com a font ornamental. Tot i això, aquests dies de calor hi ha qui ha tornat a utilitzar les fonts com a refugi d’aigua (com era l’estiu passat). “A veure qui li treu als nens que es banyin i més avui amb una onada de calor”, diu un usuari.

Informadores municipals

Des de dissabte, dues informadores municipals expliquen als usuaris que l’aigua de les fonts no és potable i que no està permès el bany ni de persones ni d’animals de companyia. Estan al parc entre les 13 i les 14 h, l’hora en què les fonts funcionen al matí. “Nosaltres no tenim potestat per fer fora ningú, però informem del risc que comporta banyar-se i que si ho fan és sota la seva responsabilitat”, explica una de les informadores, Caterina Romagosa.

Diuen que la majoria d’usuaris han seguit les seves recomanacions. Segons expliquen, des de dissabte passat només una dotzena de persones ha fet ús de les fonts com a zona de bany. La majoria d’aquestes no eren del barri i havien vingut a remullar-se expressament des d’altres zones de la ciutat. Les informadores continuaran parc fins diumenge, 30 de juny.

Nou horari per manteniment

Les fonts també han canviat d’horari. Des del 15 de juny, l’Ajuntament l’ha modificada de forma temporal per fer la preparació de tasques de manteniment. Segons informa al web, les fonts funcionen de 13 a 14 h i de 19 a 21 h. El nou horari s’allargarà mentre durin els treballs. L’horari habitual de funcionament amb espectacle de llums i colors, però, no s’ha vist afectat i es continuarà fent de 21 a 22 h.