L’immens esquelet de formigó de l’edifici Estel, l’antiga seu de Telefónica a l’avinguda de Roma, pren forma i ja deixa veure la façana de vidre que recobrirà el futur complex d’oficines de la companyia AstraZeneca. Els encarregats de l’obra, BCA Arquitectura, preveuen tenir enllestida la façana per fora el maig del 2024 i finalitzar l’obra el desembre del 2024.

A la planta baixa dels dos xamfrans, als carrers de Viladomat i Calàbria, s’hi ubicaran entre dos i quatre locals comercials, segons la demanda. Al centre hi haurà un gran vestíbul que es podrà travessar en doble sentit, a l’avinguda de Roma amb Mallorca.

8 anys d’obres aturades

Després de vuit anys amb les obres aturades i de compres per part de diversos propietaris amb projectes fallits diferents, com ara un hotel de luxe o un bloc d’habitatges, la reforma d’aquest edifici agafa embranzida. Els veïns esperen que aquesta sigui ja la definitiva.

“Aquestes obres per mi són com un malson” explica Elvira Torres, que viu al costat. “És un horror perquè fa tants anys que hi són… el soroll, les molèsties, la pols, sempre ho hem de tenir tot tancat” lamenta aquesta veïna, que no acaba de creure’s que els treballs puguin finalitzar el desembre de 2024.