Foto: (ACN)

(ACN/redacció) El “hub” d’innovació global, que AstraZeneca preveu obrir a Barcelona, s’ubicarà a l’edifici Estel, l’antiga seu de Telefónica. Segons ha avançat ‘La Vanguardia’ i ha pogut confirmar l’ACN, la farmacèutica traslladarà la seu al nou espai a principis del 2025. Ubicat a l’avinguda de Roma, actualment l’edifici s’està rehabilitant per convertir-lo en un complex d’oficines de lloguer.

El president del “hub” d’innovació global de Barcelona ha destacat “l’ecosistema biomèdic” de la capital catalana. “Espanya i Barcelona s’han consolidat com a punts neuràlgics en l’àmbit de la innovació i les ciències de la vida”, ha apuntat.

El projecte de la multinacional preveu transformar el centre d’investigació de Barcelona en un de connexió d’innovació global, invertirà 800 milions d’euros i té previst contractar 1.000 persones en cinc anys.

Rick R. Suárez serà el nou president del centre de Barcelona

Paral·lelament, AstraZeneca també ha anunciat que nomena president del futur centre de la capital catalana a Rick R. Suárez, qui també ostenta el càrrec de president de la farmacèutica a l’estat. En un comunicat, Suárez ha assegurat que la companyia “està potenciant” la seva relació amb el govern de l’Estat, la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona.

“Una magnífica notícia” per a l’alcalde Collboni

L’alcalde de Barcelona ha qualificat l’anunci de “magnífica notícia per Barcelona, per la indústria farmacèutica i pel sector de la biotecnologia”. Jaume Collboni ha assegurat que és un exemple més de la “política d’atracció de talent” que fa la ciutat i que ha de permetre l’aterratge d’inversions molts importants i qualitativament molt rellevants.

Collboni ha recordat que l’edifici Estel, que “semblava maleït”, ara tindrà “una potència i una projecció a escala internacional molt important”. També ha explicat que Barcelona tenia moltes ciutats competidores a tot Europa, i que l’aposta d’AstraZeneca per Barcelona demostra que és “una capital capaç d’atreure inversions de valor afegit” i també donar sortida als professional. “És un exemple que la feina ben feta i amb rigor, dona fruit”, ha sentenciat.