La nit de Cap d’Any a l’avinguda de la Reina Maria Cristina tornarà després de dos anys sense celebració i ho farà amb un reforç del dispositiu de seguretat. Aquest any, Guàrdia Urbana, Mossos d’Esquadra i Protecció Civil vetllaran per la bona convivència amb drons i detectors de metalls a l’accés de la festa, a la plaça d’Espanya.

Els organitzadors preveuen que hi assisteixin 94.000 persones, la mateixa quantitat de ciutadans que abans de la covid.

Zona perimetrada, detectors de metalls i drons

Per accedir a la celebració de Maria Cristina, s’ha dissenyat una sola zona d’accés que se situarà entre les dues Torres Venecianes, a la calçada central. Allà, els agents disposaran de pales de detecció de metalls i, a la vegada, s’evitarà que s’accedeixi a l’espai amb ampolles de vidre o altres elements perillosos. Es disposarà de bujols per dipositar les ampolles una vegada superats els filtres de control.

A més, Protecció Civil i Guàrdia Urbana activaran drons per disposar d’imatges zenitals, com ja van fer en el Piromusical de les Festes de la Mercè del 2022. Els aparells tenen visió nocturna i tèrmica i altaveu, i només permet visionar les imatges en temps real.

L’espai de l’avinguda de la Reina Maria Cristina estarà perimetrat per tanques i el públic se situarà a la calçada central i a la vorera Besòs, on s’habilitarà un passadís de sortida d’emergència. Quan s’acabi l’espectacle, es retiraran les tanques del perímetre per facilitar la sortida del públic. La vorera Llobregat es mantindrà per als equips d’emergència.

Dispositiu de seguretat a tot Barcelona

Tot i que no hi ha cap altra festa de Cap d’Any organitzada a l’espai públic, la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra desplegaran un dispositiu preventiu de seguretat a tota la ciutat. La plaça de Catalunya és un dels espais que està en el punt de mira per evitar que concentració de grups de persones.

Els controls d’alcoholèmia i drogotest a conductors es faran també a diferents punts de Barcelona per incrementar la prevenció d’accidents en aquesta nit de celebració. El metro funcionarà tota la nit de Cap de d’Any i, de fet, estarà en funcionament 43 hores seguides, des de les 5 h del matí de dissabte i fins a les 12 h de la nit del dia 1 de gener.