19 persones han estat detingudes aquest dijous al vespre en el marc d’un dispositiu policial ampli al centre de Barcelona, a la plaça de Catalunya, per detectar lladres violents i furtadors multireincidents. La majoria de detencions, un total de 18, s’han fet en base a la llei d’estrangeria, i una perquè l’individu tenia un requeriment judicial. En la mateixa operació també s’ha denunciat una persona per tinença d’arma blanca, i a una altra se l’investiga per furt.

L’actuació estava formada per agents dels Mossos, de la Guàrdia Urbana de Barcelona i de la policia espanyola. En concret, els Mossos han controlat l’àmbit delictiu; la Guàrdia Urbana, el de les ordenances municipals, i la policia espanyola, el de l’estrangeria.

El dispositiu, ara a la superfície

Aquest dispositiu policial és una continuació de les operacions contra carteristes que l’han precedit aquest últim mes a la ciutat de Barcelona. De fet, en només tres dies els cossos de seguretat van detenir 39 carteristes i 29 lladres. Justament per aquests bons resultats obtinguts, ara les batudes s’han traslladat a l’exterior, en aquest cas, a la superfície de l’estació de Plaça de Catalunya.