Són cinc dies de conferències, sessions informatives i taules rodones que compten amb la participació d’un centenar de ponents procedents de diferents països. El Congrés es desenvolupa a partir de quatre temàtiques: la prevenció de la violència contra les dones, el tràfic d’éssers humans, la protecció de les víctimes en zones de conflicte i la igualtat en el reclutament i el desenvolupament de la carrera professional.

Es tracta d’unes jornades organitzades per l’Associació Internacional de Dones Policia (IWAP) i la Xarxa Europea de Dones Policia (ENP), amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona. De fet, l’alcaldessa Ada Colau n’ha presidit aquest diumenge la inauguració. Ha insistit que les agents actuals són un referent d’igualtat, però que “encara queda molta feina per fer, la presència de dones als cossos policials continua sent escassa”. Colau ha recordat, també, que no va ser fins l’any 1979 que es van graduar en el cos de la Guàrdia Urbana de Barcelona les primeres dones.

La majoria d’actes del congrés tenen lloc al Palau de Congressos de Barcelona, però altres espais de la ciutat, com el Palau de la Música, també n’acullen.