La sessió de treball s’ha fet al Complex Central de la Policia de la Generalitat a Sabadell i ha tingut com a objectiu avaluar com ha transcorregut l’estiu i definir les estratègies que cal seguir aplicant a partir d’ara. Ha presidit la trobada el director general de la Policia, Albert Batlle, que un cop finalitzada ha explicat que “la línia de treball ha de ser precisament la coordinació entre les forces policials de les diferents administracions”.

Per part del consistori barceloní, s’hi han desplaçat el cap de la Guàrdia Urbana, Evelio Vázquez, i el comissionat de Seguretat, Amadeu Recasens, que respecte de Barcelona ha avançat que “malgrat que mantindrem la pressió als espais públics, la prioritat hauria de ser anar perseguint els grans comercials que importen de manera il·legal tots aquests productes falsificats. Per tant, anar a buscar la xarxa de distribució i per això hem demanat la implicació de totes les administracions.”

També hi han participat el Port de Barcelona i la delegació del Govern espanyol a Catalunya. Els que no hi han participat són el col·lectiu de manters, que han explicat a BTV que la pressió policial no solucionarà mai el problema de base que és, diuen, la pobresa, la discriminació i el racisme. Diuen que aquesta és la resposta més immediata que busca només l’efecte mediàtic. I avancen que “mentre no es resolgui el problema social seguirem als carrers“. Per solucionar la seva situació demanen que se’ls reconegui com a treballadors i que se’ls deixi vendre a un lloc fix, o mòbil, pel qual pagarien, diuen, les taxes que calgui.

La Plataforma d’Afectats pel Top-Manta no considera tampoc resolta la situació. La seva portaveu, Nuria Paricio, admet que “no tenim la pressió que hi havia a l’estiu, però no la tenim perquè els operatius policials han estat molt pendents que no passi. Ara bé, en dues ocasions com l’11 de setembre i el dia de la Mercè, en què no hi havia operatius policials, tornava a ser una altra vegada la mateixa situació.” Creuen que mesures com els plans ocupacionals tenen un impacte molt petit i reclamen que s’actuï amb més contundència: que se’ls requisi el material o, sobretot, s’actuï contra les màfies que els el proporcionen.