Amb l’objectiu de sensibilitzar els ciutadans dels beneficis que comporta la rehabilitació dels edificis, la fira ofereix informació i activitats lúdiques per a tots els públics. Se celebra durant tot el cap de setmana al passeig de Lluís Companys i consta de diferents espais, dels quals destaquen els tallers interactius sobre energia i accessibilitat a la llar.

La voluntat de la fira, que organitzen l’Ajuntament, la Generalitat i el Col·legi d’Aparelladors, és que la ciutadania pugui conèixer les diferents solucions que tenen per millorar el seu habitatge des del punt de vista estructural, energètic o de mobilitat.

Per això, la iniciativa té estands de diferents empreses i amb activitats lúdiques i interactives com la visita a l’e-casa, la casa elèctrica, que permet observar com l’energia pot ser bidireccional i abastir unes bateries que poden anar de la llar al cotxe i del cotxe a la llar.

Oficina de la Rehabilitació

Un altre espai destacat és l’Oficina de la Rehabilitació, on administracions i col·legis professionals informen i assessoren sobre el marc legal, els procediments tècnics i els ajuts per millorar el seu habitatge.

Durant la inauguració de la fira, la consellera de Governació i Habitatge, Meritxell Borràs, la destacat la “importància que ciutadans i comunitats de propietaris vetllin per la salut dels seus edificis”, i ha anunciat que, per facilitar-ho, el govern català destinarà aquest any 35 milions d’euros a rehabilitació.

També el regidor d’Habitatge, Josep Maria Montaner, ha subratllat la prioritat de fomentar la rehabilitació per tenir habitatges més confortables, estalviar energia i reduir la contaminació. En aquest sentit, ha apuntat que “cal ser més proactius per donar a conèixer les ajudes”, i ha destacat entre els reptes pendents la instal·lació d’ascensors, que està repuntant, i projectes com un concurs a cada districte per reactivar la millora dels terrats.

Tot plegat, s’emmarca en la Setmana de la Rehabilitació que, del 3 al 9 d’octubre, ofereix altres activitats tècniques, comercials i de divulgació destinades a promoure la reforma dels habitatges per millorar la qualitat de vida.