Classe de plàstica per treballar les formes geomètriques, el volum i la perspectiva. La novetat és que avui es fa fora de l'aula. "Així ens toca una mica l'aire i ens ho passem bé. M'agradaria fer-ho més i m'entretinc més." "Me inspiro mucho con el ruido de la calle, de los coches y los animales, las palomas." L'Escola Sagrat Cor de Sant Antoni és un dels 12 centres de Barcelona que s'han sumat al Dia de les aules a l'aire lliure. El centre també aposta per aquesta opció durant la resta del curs. Organitzen classes de matemàtiques a l'Eixample per prendre mides del carrer o fan redaccions de llengua catalana descrivint espais que visiten. MARIA TERESA GALOCHA, tutora de 4t de primària de l'Escola Sagrat Cor "L'aire lliure els relaxa molt més, estan en contacte amb la natura, poden adoptar altres postures. Els nens aprenen molt més amb un aprenentatge vivencial abans que dins de l'aula." Segons un estudi, tres de cada cinc nens catalans d'entre cinc i dotze anys passen menys d'una hora al dia a l'aire lliure. El motiu principal que apunta l'informe és que les famílies no tenen temps d'acompanyar-los. IRIS BONICH, Departament de Comunicació d'Unilever "El 55 % dels pares reconeixen no tenir temps per estar amb els seus fills a l'aire lliure jugant i aprenent." ALÍCIA BLASCO, responsable d'Aliances Estratègiques d'Ajuda en Acció "El que volem és conscienciar, crear reflexió i que això sigui el centre dins les escoles pero també passi a les famílies." Un altre motiu que destaquen de la manca de temps a l'aire lliure és l'ús que fa la canalla de la tecnologia. Quatre de cada cinc pares l'assenyala com una amenaça del joc a l'aire lliure perquè els obliga, diuen, a quedar-se a casa.

L’Escola Sagrat Cor de Sant Antoni és un dels 12 centres de Barcelona que s’han sumat al dia de les aules a l’aire lliure, una iniciativa que també se celebra en altres països del món. “Els alumnes estan més relaxats en contacte amb l’exterior i l’aprenentatge és més fluid”, ha afirmat Maria Teresa Galocha, tutora de 4t de primària de l’Escola Sagrat Cor. Aquest centre educatiu també aposta per l’aprenentatge fora de l’aula durant la resta del curs. Aprofiten el Parc de Montjuïc per fer sortides, organitzen classes de matemàtiques a l’Eixample per prendre mides del carrer o fan redaccions de llengua catalana descrivint espais que visiten.

El dia de les aules a l’aire lliure ha nascut gràcies a l’entitat Ajuda en Acció i a l’empresa Unilever. Un estudi d’aquesta última afirma que els nens catalans juguen cada cop menys a l’aire lliure. Tres de cada cinc infants d’entre cinc i 12 anys passen menys d’una hora al dia a l’exterior. El motiu principal que apunta l’informe és que les famílies no tenen temps d’acompanyar-los. “El 55 % dels pares reconeixen no tenir temps per estar amb els seus fills jugant i aprenent fora de casa”, ha apuntat Iris Bonich, representant d’Unilever. Des d’Ajuda en Acció, Alícia Blasco ha destacat que cal conscienciar i crear una reflexió transversal. “L’aprenentatge vivencial és important dins de les escoles però també dins del nucli familiar”, ha afegit.

Un altre motiu que destaquen de la manca de temps a l’aire lliure és l’ús que fa la canalla de la tecnologia. Quatre de cada cinc pares l’assenyala com una amenaça del joc a l’aire lliure perquè els obliga, diuen, a quedar-se a casa.