El conseller d’Interior, Miquel Buch, i el president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, Ricard Font, han signat el conveni d’adhesió al Protocol de seguretat contra les violències sexuals en entorns d’oci. Un tren farà difusió del lema de la campanya “No en passem ni una”. La principal novetat d’aquesta iniciativa és que preveu criteris interpretatius perquè els professionals de la seguretat de Catalunya puguin actuar quan es trobin amb conductes d’assetjament sexual no previstes al Codi penal, però considerades una infracció administrativa.

Amb el conveni que s’ha signat, FGC podrà formar 200 treballadors aquest 2019 i prop de 800 més durant el proper any. El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha assegurat que el tercer espai amb més violència masclista -fora de l’àmbit de la parella- és en el transport públic.

Protocol contra les violències masclistes

Aquesta signatura arriba l’endemà que la sala Razzmatazz anunciés que també se sumaria a la iniciativa del Departament d’Interior. En total ja s’ hi han adherit una vintena d’entitats però més de 120 estan en procés de fer-ho.

El Protocol es va redactar a partir de les conclusions d’un grup de treball sobre violències sexuals constituït el 2018 i fa un pas enllà en la lluita contra les agressions masclistes. Coordina els actors implicats en la seguretat i les persones que treballen en l’oci nocturn per prevenir aquest tipus de violència i els ensenya com actuar quan han d’atendre una víctima. El Protocol també inclou criteris interpretatius per visibilitzar, identificar i sancionar les conductes abusives.