L’augment d’agents dels Mossos d’Esquadra a Ciutat Vella per frenar la inseguretat, l’anomenat dispositiu Ubiq, és notable segons la percepció dels veïns. Des de l’1 de novembre, quan es va intensificar el control, també han notat un increment de les patrulles de la Guàrdia Urbana. Això, sumat a la macrooperació contra els narcopisos dels darrers dies, els esperança però no els tranquil·litza.

Mesures socials per erradicar els narcopisos

Des de l’entitat Acció Riera Baixa, Santi González, ha apuntat que cal acompanyar l’acció policial amb mesures socials perquè, en cas contrari, només “mourem el problema de lloc”. De moment, agents dels Mossos d’Esquadra es passegen pels carrers acompanyats de gossos de la unitat canina per detectar substàncies estupefaents. Les patrulles es passegen sobretot per aquells carrers on es van detectar narcopisos, com el de Reina Amàlia, Robadors o el de la Cera.

Precisament a altres veïns del Raval i el Gòtic, els barris afectats pels narcopisos, els angoixa que alguns drogodependents es puguin tornar més agressius ara que els és més difícil aconseguir l’heroïna. De fet, hores després de l’ofensiva policial, alguns consumidors van tornar als punts de venda per veure si encara hi havia algú i, fins i tot, hi va haver venedors que van tornar als habitatges intervinguts.

Molts dels veïns consideren que una de les mesures més efectives per evitar els narcopisos és oferir els habitatges buits a preu de lloguer social. Expliquen que, d’aquesta manera, s’evitaria que els narcotraficants, que busquen pisos buits, els ocupin.