La manifestació a Barcelona contra l’ampliació de l’aeroport del Prat ha omplert aquest diumenge al migdia els carrers de la ciutat. La mobilització ha estat una demostració de força de la ciutadania i de les entitats convocants per blindar l’oposició al projecte.

Segons la Guàrdia Urbana, la xifra de manifestants ha estat de 10.000 persones. D’altra banda, els organitzadors han calculat 90.000 assistents en un ambient familiar i festiu. La concentració ha començat a primera hora del matí al Prat de Llobregat, i ha avançat acompanyada d’una tractorada per la C-31. L’acte central s’ha fet al carrer de Tarragona, entre la plaça d’Espanya i la plaça dels Països Catalans, fins on han arribat columnes de gent d’arreu de Catalunya.

Malgrat que el Govern espanyol ha decidit aturar el projecte per convertir l’aeroport de Barcelona en un gran “hub” internacional, l’organització de la manifestació ha mantingut la protesta per reivindicar “la paralització indefinida de qualsevol ampliació d’infraestructures aeroportuàries”.

14:05
   

Finalitzem aquí el seguiment del minut a minut de la protesta en defensa de l’espai de la Ricarda i contra l’especulació.

14:00
   

La Guàrdia Urbana xifra l’assistència en 10.000 manifestants

Segons la Guàrdia Urbana, la xifra d’assistents a la manifestació ha estat de 10.000 persones. Una xifra que es crontraposa als 90.000 assistents que han calculat des de l’organització.

13:45
   

Zeroport celebra l’assistència a la protesta

Des de la plataforma Zeroport han celebrat l’assistència de manifestants a la protesta, que xifren en unes 90.000 persones. La plataforma també ha insistit que el projecte d’ampliació de l’aeroport és “especulatiu i un despropòsit en plena emergència climàtica”.

13:38
   

L’actuació de Macaco tanca la manifestació

La protesta ha arribat al seu final amb diverses actuacions musicals, entre les quals es troba el cantautor barceloní i ecologista Macaco.

13:31
   

Els tractors no han accedit al carrer de Tarragona per seguretat

Per motius de seguretat els tractors no han accedit al carrer de Tarragona. Els vehicles han aparcat a la plaça d’Espanya i els representants han accedit a la zona de la protesta. Els tractors tornaran per la C-31 cap al Prat de Llobregat un cop finalitzi la manifestació.

13:28
   

Segons l’organització, 90.000 persones han assistit a la protesta

L’organització xifra en 90.000 persones l’assistència a la manifestació estàtica contra l’ampliació de l’aeroport, convocada per entitats ecologistes, socials i veïnals.

13:16
   

Imatge aèria de la manifestació

Milers de persones s’han concentrat al carrer de Tarragona, entre la plaça d‘Espanya i la plaça dels Països Catalans, per protestar contra l’ampliació de l’aeroport.

13:08
   

Gent de totes les edats, també amb un ‘baby bloc’

La protesta s’ha desenvolupat en un ambient especialment familiar. De fet, també ha comptat amb un ‘baby bloc’, un espai on s’ha volgut fer partícips als infants i, segons han explicat algunes assistents: “Fer visible la importància de la visió dels infants en aquesta problemàtica”.

12:50
   

Plataformes veïnals i entitats ecologistes al capdavant de la protesta

La manifestació contra el projecte d’ampliació de l’aeroport de Barcelona-El Prat, sota el lema ‘Pel clima, la salut i la vida’, s’està realitzant al carrer Tarragona. Fins la ciutat ha vingut gent de diferents punts de Catalunya però especialment de l’àrea metropolitana de Barcelona. Volen deixar clar el seu clam contra el pla d’ampliació.

12:38
   

Segueixen arribant manifestants

L’arribada de manifestants al carrer de Tarragona no s’atura. Els tractors també s’apropen per la plaça d’Espanya.

12:22
   

Afectacions a la circulació per la protesta

La protesta afecta diverses vies de la ciutat. S’ha tallat la circulació al carrer de Tarragona, però també a la Gran Via de les Corts Catalanes entre Plaça d’Ildefons Cerdà i Plaça Espanya.

 

12:15
   

Recorregut de la manifestació, amb tres grans blocs

La manifestació contra l’ampliació de l’aeroport s’ha convocat al carrer de Tarragona i s’estructura en tres grans blocs. El primer, el més proper a la plaça dels Països Catalans, està dedicat a la justícia climàtica i la defensa ambiental. El segon se situa entre els carrers de València i Aragó i reivindica les vides dignes. Finalment, el tercer és el més proper a la plaça d’Espanya i reclama la defensa del territori.

12:05
   

El carrer de Tarragona comença a omplir-se

Cada cop més gent arriba al carrer de Tarragona on està convocada la manifestació contra l’ampliació de l’aeroport.

12:00
   

A peu i tractor, la columna del Prat arriba a Barcelona

Els manifestants que han sortit del Prat de Llobregat a quarts d’11 ja arriben a la ciutat. Ho fan deixant la imatge de tractors i persones a peu arribant per la Gran Via. La protesta pretenia crear diverses columnes procedents de diversos punts de Catalunya. 

11:54
   

betevé segueix, en directe, la manifestació contra l’ampliació de l’aeroport 

Comença, a betevé, un programa especial per seguir —en directe— la manifestació contra l’ampliació de l’Aeroport de Barcelona-el Prat. Tota la informació es podrà seguir a través de la TDT, el web, Facebook i Twitter. La concentració està convocada a les 12 h al carrer de Tarragona, concretament en el tram que va de la plaça d’Espanya a la dels Països Catalans, on està previst que arribin columnes de gent d’arreu de Catalunya.

Programa especial manifestació

11:45
   

La columna del Baix Llobregat arriba a la plaça Europa (l’Hospitalet)

Els manifestants procedents del Prat de Llobregat creuen l’Hospitalet de Llobregat i arriben a la plaça Europa, a tocar de Barcelona.

11:30
   

Colau, a Instagram: “Diem ‘no’ a les ampliacions d’aeroports”

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha agraït —a través d’Instagram—  l’assistència dels manifestants a la protesta “per defensar la vida”. En la seva publicació ha afirmat que cal “protegir el nostre territori i biodiversitat”, “invertir en una mobilitat eficient no contaminant” i “tenir un aire net, saludable i respirable”, entre d’altres.

Colau a instagram sobre protesta la Ricarda

11:22
   

La Unió de Pagesos participa en la protesta

El coordinador nacional de la Unió de Pagesos, Joan Caball, ha destacat la importància de tenir cura de les zones agràries i ha insistit que “la mobilització d’avui ha de ser un punt d’inflexió global, per repensar el país”. Sobre la Ricarda, ha dit: “Una zona protegida o és protegida o no ho és, no es poden trossejar i moure aquests trossets d’un costat a un altre”.

11:10
   

Ernest Maragall: “Diem ‘no’ al projecte d’Aena d’ampliació sobre la Ricarda

El president d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, ha publicat un tuit en suport de la manifestació contra l’ampliació de la Ricarda. Destaca que es tracta d’unagran operació immobiliària sense consideració ambiental, turística o de model econòmic”. A més, insisteix que cal un sistema aeroportuari català.

 

10:57
   

Tallen la C-31 en direcció Barcelona

La columna de manifestants procedent del Prat de Llobregat talla la C-31 en sentit Barcelona.

Manifestants tallen C-31

10:35
   

Uns 2.000 manifestants surten del Prat de Llobregat 

Comença a caminar la columna de manifestants que surt de la plaça de la Vila, del Prat de Llobregat. Unes 2.000 persones avancen cap a Barcelona, on està convocada la manifestació en defensa de l’espai de la Ricarda a les 12 h.

10:00
   

Uns 500 manifestants omplen la plaça de la Vila del Prat

Els primers manifestants que participaran en la columna que sortirà a les 10:30 de la plaça de la Vila, del Prat de Llobregat, ja són a punt. Llueixen cartells en defensa de l’espai de la Ricarda i contra l’especulació. 

Columna Prat manifestacio 19-s aeroport

09:48
   

Arriben els primers tractors a la plaça de la Vila del Prat

Els primers tractors arriben a la plaça de la Vila del Prat del Llobregat per sumar-se a la columna del delta del Llobregat. A les 10:30 iniciaran una marxa cap al centre de Barcelona, per unir-se a la manifestació convocada a les 12 h al carrer de Tarragona, concretament en el tram que va de plaça d’Espanya a plaça dels Països Catalans, on està previst que arribin columnes de gent d’arreu de Catalunya.

Tractors a la plaça de la vila manifestacio aeroport