Gairebé 5.000 tècnics en educació infantil s’han examinat aquest dissabte per obtenir una de les 756 places fixes que han sortit a concurs. Unes proves que arriben envoltades de polèmica. Des que es va crear la categoria del tècnic especialista en aquesta etapa educativa, fa 16 anys, mai abans no s’havien convocat oposicions. Quan es va crear l’especialitat, les interines van entrar-hi per mèrits. Ara, lamenten haver de superar un examen memorístic que, pensen, és un “procés eliminatori”. Qui no aprovi, es quedarà sense plaça i, per tant, sense feina.

La vàlua del personal ja està més que demostrada després de tants anys treballant, no es demostra en un paper”
Olga González, portaveu Plataforma d’Interines TEEI de Catalunya

En declaracions a betevé, la portaveu de la Plataforma d’Interines TEEI de Catalunya, Olga González, també ha puntualizat que la reivindicació passa perquè les places interines no surtin en aquest concurs, sinó que les mantinguin com estan i les facin fixes. “Algunes porten 16 anys treballant i hem estat en un estat laboral precari, però no perquè nosaltres haguem volgut, sinó perquè el Departament d’Educació, amb aquesta deixadesa, ha provocat aquesta situació”, ha sentenciat González.

Les hauran d’indemnitzar

Les TEEI que porten exercint anys des que es va crear la categoria han denunciat abús de temporalitat i així s’ha declarat en sentència, expliquen. Les que es quedin fora de la convocatòria haurien de rebre una indemnització d’uns 20.000 euros per part del Departament d’Educació, segons la mateixa plataforma.

Les tècniques en educació infantil s’encarreguen de donar suport a les aules de P3 de les escoles públiques. Tot i que en moltes encara no existeix aquesta figura.