La filòsofa Marina Garcés, que ha inaugurat els parlaments que s’han dut a terme durant la manifestació en contra de l’ampliació de l’aeroport, ha estat molt crítica amb el projecte i també amb la classe política. Garcés ha assenyalat “les veus del poder”, que són, ha assegurat, els únics interessats a dur a terme l’ampliació. “No volen entendre que el nostre no en realitat és un prou, un prou en nom de l’interès comú”, ha dit. “Dir prou és no deixar-se confondre pel tacticisme dels partits polítics i dels mitjans de comunicació. Ens feu molta vergonya”, ha afegit.

Durant el seu discurs Marina Garcés ha estat contundent amb les formacions polítiques. “Gràcies, polítics, per no haver vingut a la manifestació. Feu la vostra feina i deixeu que les lluites siguin dels que se les creuen”, ha afirmat.

“Prou a la destrucció de la vida”

L’assagista catalana ha posat sota la lupa les “veritables raons” del projecte de l’aeroport. “Qui vol l’aeroport? La patronal i els qui treballen per a ells a sou públic”. Ha destacat que l’ampliació implica molts interessos, negocis, inversions i pactes que són el reflex, diu, “de la guerra entre les classes socials i els seus interessos”. Ha insistit que el projecte només comportarà “més negoci, més turisme massiu, més control, més feines precàries, més pandèmies”.

Garcés ha conclòs agraint la presència i la constància de les persones, entitats i col·lectius que lluiten contra aquest projecte amb la convicció de “dir prou a la destrucció de la vida”.