aeroport Ricarda

Els propietaris de la Ricarda, l’espai protegit afectat pel projecte d’ampliació de l’aeroport, es plantegen vendre-la a Aena, segons publica ‘El Periódico’. En total són 135 hectàrees d’aiguamolls, llacunes i pinedes protegides que pertanyen a una societat formada per una cinquantena de persones, tots membres de la família Bertrand, una de les nissagues més il·lustres de la burgesia catalana. L’any 2019, els actius de la Ricarda, excloent-ne la Casa Gomis, que és bé d’interès cultural, i quatre cases més, es van valorar en 3,5 milions d’euros segons el Registre Mercantil.

La Ricarda

Opinions contrariades a la família Bertrand

Segons la publicació, la venda de la Ricarda va entrar a l’ordre del dia de la darrera junta anual d’accionistes que la família va celebrar el mes de juny. Els membres de la nissaga Bertrand tenen participacions desiguals. Tot i així, tots els socis han d’expressar el seu vot. Tot i que, asseguren, hi ha opinions contrariades “en aquests moments la majoria és partidària de la venda”, ha declarat Manuel Bertrand Vergés, part de la nissaga i president del consell d’administració. La decisió l’han de prendre amb l’ombra d’una possible expropiació dels terrenys de la Ricarda per part de l’Estat si el projecte es reactiva en un futur.

En aquests moments la majoria és partidària de la venda
Manuel Bertrand Vergés, soci i president del consell d’administració

No hi ha proposta ferma per part d’Aena

La importància dels terrenys de la Ricarda ha convertit la família Bertrand en una peça clau de l’engranatge per al futur de l’ampliació de l’aeroport de Barcelona. Tot i així, segons informacions d”El Periódico’ ni el Govern ni cap representat d’Aena els ha presentat cap proposta.