Finalment s’ha decidit donar un nou ús a algunes de les floristeries de la Rambla que actualment estan tancades. Segons ha confirmat a betevé el regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, una es convertirà en un urinari públic i d’altres acolliran activitats culturals vinculades a la vida comunitària dels barris. La resta —no s’ha especificat quantes—, aniran a terra.

Al passeig hi ha 15 quioscos de flors però només set continuen avui amb aquesta activitat econòmica. Rabassa afirma que “l’Ajuntament vol protegir les floristes de la Rambla, volem que es quedin. Però el cert és que han canviat els hàbits de consum i el nombre de quioscos que hi havia potser no és el més adequat perquè sigui un negoci rendible”. Per aquest motiu, creu que s’ha de fer “un replantejament”. Rabassa justifica la decisió del districte de posar-hi un lavabo públic: “Necessitem que a la Rambla hi hagi urinaris públics“. Ara bé, el regidor diu que “s’ha veure de quina manera podem fer aquesta conversió“.

Només ens faltava això aquí, les males olors”
Laura Gómez, florista

L’urinari genera controvèrsia

Convertir una floristeria en un urinari ha generat controvèrsia. Floristes i antics floristes temen que no es netegi, que causi pudors, o que la gent el faci servir “per tot menys d’urinari”. Per la seva banda, Amics de la Rambla defensa que les parades tancades han de tenir un ús exclusivament dedicat a activitats relacionades amb el món de la flor. Al president de l’entitat, Fermin Villar, li ha sorprès que els nous usos de les parades tancades l’hagi fet públic el districte de Ciutat Vella i no l’Institut de Mercats Municipals, “que és qui té la titularitat de les parades”. Per Villar “fer-hi coses que no tenen res a veure amb la flor, com posar-hi urinaris, són invents de gasosa”.

Alguna d’aquestes parades de flors tancades es reconvertirà en urinari públic

Ràdio Rambles i Drapart a la Rambla

Rabassa reitera que “l’objectiu de l’Ajuntament no és enderrocar les parades de floristes que es vagin tancant”. Aquest és el motiu pel quan es preveu que algunes segueixin acollint propostes artístiques i comunitàries en la línia del que s’ha fet fins ara en dues: en una hi ha la mostra Drap-Art, i en una altra s’hi ha consolidat Ràdio Rambles.