Metgessa posant-se un EPI

(ACN) El sindicat majoritari del sector facultatiu, Metges de Catalunya (MC), ha anunciat un “cicle de mobilitzacions” per la situació “insostenible” de la sanitat pública. La formació preveu que l’acció afectarà el col·lectiu mèdic de tots els àmbits assistencials del sistema català de salut. MC relata que el sistema públic de salut està “tenallat per la sobrecàrrega assistencial”, la falta de metges i la “precarietat de les condicions laborals i retributives dels professionals”. Per això el sindicat farà una crida als facultatius perquè “encapçalin una mobilització històrica que esdevingui el motor de la reconstrucció del sistema”.

El conseller de Salut admet que algunes llistes d’espera són “inacceptables”
Manuel Balcells també ha qualificat d’insostenibles els indicadors d’accés presencial a l’atenció primària

La formació alerta que el sistema sanitari viu una “descapitalització sense precedents”, que posa en un risc “seriós” la continuïtat del servei públic de salut, amb “enormes problemes d’accessibilitat” i llistes d’espera “inabastables”.

Per tot això, MC considera “inajornable” la convocatòria d’una gran protesta mèdica “que s’ha forjat a causa de la inacció de les administracions sanitàries dels darrers 10 anys”.