(ACN) El cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla, ha alertat que les aglomeracions a les platges que s’han produït aquest cap de setmana suposen un “risc claríssim”. En declaracions a Catalunya Ràdio, ha qualificat de “bastant trist” que les autoritats hagin de tancar els accessos o plantejar-se multar la gent perquè no respecta les mesures de seguretat. Pel que fa a la sol·licitud de canvi de fase per a les regions sanitàries de Barcelona i Lleida -les úniques que aquest dilluns continuen en fase 2-, Trilla considera raonable esperar els 14 dies, però també reconeix que està previst que el Ministeri de Sanitat aprovi que Barcelona i l’àrea metropolitana i Lleida passin a fase 3 abans si les dades epidemiològiques ho avalen.

Obertura de fronteres

D’altra banda, ha afirmat que l’obertura de fronteres suposa un “risc més alt” de contagi perquè hi haurà més gent però “similarment igual” al que hi ha passejant per Catalunya. En aquest sentit, ha afirmat que si els turistes que arriben a Catalunya respecten les mesures de seguretat aquest risc serà equivalent al que ja hi ha actualment.

Per acabar, s’ha mostrat partidari a reforçar la campanya de la grip comuna aquesta tardor per “prevenir ingressos”. El doctor ha afirmat que seria positiu que hi hagués més vacunació de la grip “per ajudar a tenir una tardor més tranquil·la”. “Si et pots protegir d’un [dels virus] això que t’estalvies, i de l’únic que podem protegir ara és vacunar-se de la grip. Traiem possibilitat de tenir més sobrecarrega a urgències”, ha manifestat.

Trilla ha confiat també que la consciència sobre la neteja de mans i l’obligatorietat de portar mascareta contribueixi que hi hagi menys incidència de la grip comuna.