Nens de totes les edats han participat també en la reivindicació

, mitjançant tallers de xapes, dibuix, pancartes i construccions organitzats de forma simultània al voltant de tota la plaça. Els monitors de diversos esplais i agrupaments escoltes hi han organitzat diversos jocs amb els nens que hi havia. Per davant de l’escenari principal han passat també els Bastoners de l’Eixample i els Castellers de la Sagrada Família. Al vespre, han actuat les big bands de 3r i de 6è de l’Escola Concepció. Finalment, tots els participants a la jornada han fet una marxa conjunta per la plaça.

Aquesta diada l’ha organitzaDA la Xarxa d’AMPA de centres públics de l’Eixample i Assemblea pels Drets Socials de l’Eixample-dreta amb el suport de diversos sindicats d’ensenyants, les AMPA de centres de Gràcia, la Sagrada Família i la Sedeta, i també altres entitats socials.

La jornada s’ha fet coincidint amb la primera setmana de la preinscripció escolar per al curs vinent. Els convocants estan en contra de totes les retallades en educació. Demanen, per exemple, que els mestres se substitueixin des del primer dia i que es frenin les reformes educatives impulsades pel Govern espanyol. En concret, dins del seu àmbit, reclamen que s’enllesteixi aviat l’escola dels Encants i que es faci un altre institut a la zona.