Els acomiadaments vindran determinats en funció de la temporalitat dels treballadors, és a dir, si són interins o bé si els mestres estan contractats en règim temporal. El pla de viabilitat de la UPC preveu també tancar els centres i les unitats durant un període determinat no lectiu per estalviar, per exemple, en energia. En un comunicat emès per la universitat també es fa referència al tancament de les “unitats que no siguin imprescindibles per al normal funcionament de l’activitat docent, d’investigació i de transferència de coneixement”.

El pressupost per a aquest 2013 se situa en 278,4 milions d’euros i és un 10% inferior al de l’any passat. De fet, la Generalitat ha reduït un 11% el fons que aporta a la UPC, que també ha perdut aportacions de l’Estat: fins a un 30% menys.

Les mesures s’han aprovat en la reunió del Consell de Govern de la UPC, presidida pel mateix rector, Antoni Giró, que ha estat acompanyat de tots els sectors de la universitat. La trobada s’ha fet a la fundació de la UPC i just a les portes un centenar d’estudiants s’han manifestat en contra del pla d’ajust.