Aquesta plaça al barri del Farró ha estat un dels quatre punts de la ciutat triats per estrenar el nou pla de neteja. Vehicles de reg d'alta pressió i vapor d'aigua, equips de neteja de grafits i de manteniment de contenidors. En total sis persones treballant simultàniament per fer una intervenció extraordinària i de caràcter integral. JOAN PUIGDOLLERS, regidor de Medi Ambient i Serveis Urbans "No hi ha res pitjor que en un barri hi hagi la sensació de que està brut, perquè la gent l'embruta més. Per tant la voluntat és netejar-ho, mantenir-ho net, perquè així també aconseguirem que la gent ho mantigui net. I demanar als propietaris de gossos que no els deixin defecar pel carrer i que tinguin un comportament cívic." Per aconseguir que els propietaris d'animals siguin més responsables, a l'abril començarà una campanya en què participaran la Guàrdia Urbana i promotors cívics que treballaran especialment a les zones d'esbarjo habituals de les mascotes. El pla també preveu retirar les taques de les voreres, sota les papereres i xiclets a les zones més freqüentades, com les escoles i molt especialment als llocs on els ciutadans gaudeixen de l'espai públic. A partir de demà també s'engegar una prova pilot per netejar les persianes dels comerços en quatre punts de la ciutat, un d'ells la Rambla. En total s'actuarà a 2.500 persianes. L'Ajuntament n'assumirà la posada a punt inicial, però després seran els comerciants qui es faran càrrec del manteniment.

La neteja dels barris, emmarcada en la campanya “Dissabte fem el barri a fons”, es farà cada dissabte a quatre barris d’un total de 26, pels quals es passarà cada quatre o vuit setmanes. Les grans àrees d’actuació seran el grup dels districtes de Ciutat Vella, l’Eixample i Gràcia; el grup de Sants-Montjuïc, les Corts i Sarrià – Sant Gervasi; el d’Horta-Guinardó i Nou Barris; i finalment els districtes de Sant Andreu i Sant Martí. Entre les actuacions previstes, hi ha el manteniment de papereres i contenidors, la neteja amb aigua a pressió o bé la neteja de les zones verdes i de jocs infantils, unes mesures que l’Ajuntament ja va començar a implantar en la primera fase del pla l’any passat.

Aquesta segona fase també preveu accions de neteja de taques i xiclets de les zones més freqüentades, especialment als llocs on els ciutadans gaudeixen de l’espai públic. Per això en els propers mesos diversos equips dotats de vehicles d’aigua d’alta pressió treballarà en més de 80 punts de la ciutat.

També es mobilitzaran altres serveis municipals coincidint amb els dies previs al “Dissabte fem el barri a fons” per realitzar una posada a punt de l’espai públic al voltant de les zones d’actuació, amb accions de manteniment a l’enllumenat, les fonts, el mobiliari urbà, els espais verds i les petites infraestructures.